top of page

Framtidens cybersäkerhet: Lärdomar från Check Points elitcertifieringsträff i Palma

Innan sommaren åkte Dan Byrén med de andra elitcertifierande hos Check Point Sverige till Palma för några intressanta dagar där de diskuterade framtiden, nätverkade och delade med sig av kunskap om cybersäkerhet.

En viktig lärdom från resan var att cyberattacker blir allt mer sofistikerade. I takt med det behöver företag bli bättre på att skydda sig. Enligt Check Points Cloud Security rapport 2024 känner sig 96% av organisationerna oroliga över hur de ska hantera cyberattacker mot molnet. I takt med att hoten ökar gäller det att organisationer och företag försöker ligga steget före. 


Brandväggar står för nästan hälften av det primära skyddet, vilket visar på hur dess kritiska roll inom nätverkssäkerhet. Dock har endast 37% av företagen implementerat segmenterings strategier. Det här kan leda till problem, enligt rapporten, eftersom det är sårbarheter som kan leda till cyberattacker. Tveka inte att höra av er till oss på Secure 247 om ni har frågor om säkerhet eller datacenter.17 visningar0 kommentarer

Commenti


bottom of page